A-House na Salone del Mobile 2022

24. 6. 2022

Journal

Od 6. do 12. června byl v rámci mezinárodního nábytkářského veletrhu – Salone del Mobile, oficiálně představen náš malý dřevěný dům. Ve spolupráci s firmou Tiny Company, která se věnuje vývoji malých chatek již deset let, jsme navrhli projekt, který má atributy plnohodnotného domu, jen na minimální ploše. Plocha 24 + 12 m2 nabízí panoramatickou ložnici, okamžité zastínění z tekutých krystalů,  luxusní sprchu i toaletu.

Plnohodnotný dům na minimální ploše

Plně vybavená koupelna, vzdušný obytný prostor a super king size manželská postel s výhledem na hvězdy. Vnější úložný prostor umožňuje schovat vše potřebné, od kol až po lyže. Jednoduchý prostor podtrhují přírodní materiály – stěny a střecha z masivních smrkových CLT panelů. Díky sedlové střeše je tak možné chatu zasadit i do lokalit, které sedlovku podmiňují – například CHKO.

Velkorysé prosklení zaručuje dokonalé splynutí s přírodou, tvrzené a reflexní sklo zajišťuje bezpečnost pro vás i pro zvířata, robustní lepené smrkové CLT panely stabilizují a modřínová fasáda dotváří skvělou estetiku a izolaci proti vlhkosti. Pokročilé technologie pro výrobu elektřiny a úpravu vody přinášejí svobodu bydlení na nezasíťovaném pozemku a zaručují skutečnou nezávislost pro život váš i budovy samotné. Instalace pomocí zemních vrutů, které se osvědčily i ve velmi obtížném horském, dovoluje stavbu lze postavit i na komplikovaných místech. Domky je možné vybavit chytrým nábytkem, který Tiny Company vyrábí ve spolupráci se společnostmi Devoto a Bocca. Kolekce Tiny Furniture je vhodná pro všechny realizace s omezeným prostorem.

Designová spolupráce

Chatu A-House pro letošní ročník Salone del Mobile doplnilo umělecké zpracování od designérů Jiřího Křejčiříka a Taji Spasskové.  Ti vytvořili jedinečnou designovou edici, kterou reprezentuje nástěnná plastika a svítidlo a velkoplošná vypálená kresba na dřevo. Součástí je také jejich společný návrh nábytkové sestavy Nouveau, která odkazuje na estetiku Art Nouveau.

Toužíte po vlastním?

Není nic jednoduššího než kontaktovat Tiny Company prostřednictvím jejich formuláře zde.

    Kontakt

    Svěřte nám váš projekt