A Dignified
Townhouse

Belevis Development

Nitra, Slovakia

The architectural competition for constructing a multifunctional house in the center of Nitra, which we participated in, is situated in the complicated context of the place.

3rd place in a architecture competition

 

Discover

The city’s modernist and historical axis meet nearby, where the city-building architecture meets the monolith of the former OD Prior with the historic structures of the 19th century. The house proposed by us is to connect a broken street line, follow on the monumental terrace of a department store, and, at the same time, respond to the strict facade of the former barracks. The challenge for us was the narrow building plot, which is encumbered by a number of regulations and therefore allows only a small space for manipulation.

Situation

Design

The relationship between the street and the OD Prior terrace is important to us, and we decided to connect the two public platforms through a semi-public lobby. At the same time, this solution facilitates access to office space. Parking in the building is solved at the level of the first underground floor using a system of the automatic stacker, which increases the efficiency of space use.

Project information

  • Client

    Belevis Development

  • Year

    2019

  • Location

    Nitra, Slovakia

  • Size

    3 500 m2

  • Visualisations

    Monolot Studio

  • Authors

    Ján Antal
    Martin Stára
    Sebastian Sticzay

  • Co-authors

    Silvia Snopková
    Tereza Houdková

    GET IN TOUCH

    Want to work with us?