IT Crowd v bývalém parkovacím domě

Futured

Brno, Česká Republika

Brněnská IT firma Futured, dříve The Funtasty, zabývající se vývojem mobilních aplikací se rozhodla přestěhovat do nového sídla v Brně. Jejich nové kanceláře se nacházející v prostorách bývalého parkovacího domu Rozmarýn.

Discover

V místě, kterým ještě donedávna křižovaly desítky aut denně, vznikla plnohodnotná kancelář bez kompromisů. Naším cílem bylo pracovat s odkazem parkovacího domu a pozůstatky jeho svérázné estetiky. Krom šikmé vzpěry a ocelového táhla zde po původním účelu objektu zůstal velkorysý prázdný prostor, umožňující volný a otevřený přístup k řešení dispozice.

Design

Jednotlivá pracoviště od sebe pocitově oddělují poloprůhledné boxy zasedacích místností. Celistvý a všemi směry průchozí prostor je transformován v soustavu různě exponovaných pracovních zálivů, křižovatek sloužícím ke krátkým poradám, zasedacích místností několika měřítek a míst určených k odpočinku a zábavě. Technologickým srdcem kanceláře je Device Lab, rafinovaná knihovnička mobilních zařízení, na kterých kodéři a developeři testují vznikající aplikace. Díky promyšlené konstrukci působí tablety a telefony na poličkách jako právě odložené knížky.

Půdorys

Deliver

Konverze původně utilitárního prostoru na kancelář pro nás byla výzvou. Kultivovaný dialog kontrastů – zdánlivě protichůdných technologických postupů, materiálů a barev, je přítomen na každém kroku. Do značné míry jsme se rozhodli zachovat ‚ducha místa‘. Výsledkem je otevřený, plynoucí prostor, propojený baldachýnem odhaleného technologického stropu natřeného nabílo, technologické a konstrukční relikty parkovacího domu se staly součástí designu.

Zpětná vazba

„Spolupráce s Martinem & Jánem byla velice inspirativní. Ocenil jsem fakt, že jsou zaměřeni na kancelářské prostory a díky tomu máme v prostoru spoustu malých detailů, kterých si ceníme každý den.“

Lukáš Strnadel

CEO, Futured

Informace k projektu

  • Klient

    Futured

  • Rok

    2018

  • Poloha

    Brno, Česká Republika

  • Velikost

    340 m2

  • Foto

    Boysplaynice

  • Autoři

    Ján Antal
    Martin Stára
    Andrej Tušan

  • Spoluautoři

    Kateřina Sojková

    Kontakt

    Svěřte nám váš projekt