Nostalgia of the gallery house

Metropolitan Institute of Bratislava

Bratislava, Slovakia

Our competitive proposal of the apartment complex for seniors is designed as a green oasis of peace and relaxation, which stands on the border of a scattered built-up area of Csáky Park and a dense network of family houses in Prievoz. Concerning the preservation of full-grown trees, we propose the maximum use of the plot, which respects the scale of the surrounding buildings

Discover

The height of the housing development is connected to the surrounding houses and gradually uses the limit of three floors. Access to the housing units is in the form of a common gallery, which connects the entire complex at the second-floor level. Elevators in the mass of the building serve as a safe mode of transport in case of bad weather. The traditional archetype of the gabled roof, which is commonly used in the area, completes the overall atmosphere and, at the same time, helps reduce the scale of the whole complex.

Situation

Project information

  • Client

    Metropolitan Institute of Bratislava

  • Year

    2020

  • Location

    Bratislava, Slovakia

  • Size

    1 500 m2

  • Authors

    Ján Antal
    Tereza Houdková
    Anna Dománková
    Martin Stára

    GET IN TOUCH

    Want to work with us?