Mountain chalet in the Alps 

Private client

Gerlitzen, Austria

Everyone longs for a place that is hidden in the woods. A place that blends in with the world surrounded by nature. After buying a cottage built in the 70’s at the foothill of the Alps, the owner turned to us.

Discover

Its architecture reflects period details and design solutions but is not sufficient for today’s comfort. It was therefore inevitable that the cottage would be renovated with respect to the local architecture and landscape. We took care to preserve the mountainous nature, but, at the same time, we were not afraid to experiment.

Design

Some people have a cottage where they can relax, but for someone who travels often, it is necessary to create a quiet environment in the city center. We built the cultivated nook of the urban jungle on the concept of the intentional contrast of a subtle palette of colors and distinctive natural stones from Brazil. For the interior, we used materials rich in structure, texture, and profiling. This foundation forms timeless scenery for design accessories and solitaires.

Project information

  • Client

    Private client

  • Year

    2020

  • Location

    Gerlitzen, Austria

  • Size

    139 m2 / 5+kk

  • Authors

    Ján Antal
    Martin Pavlíček

    GET IN TOUCH

    Want to work with us?