Rodinný apartmán v srdci Bratislavy

Soukromý klient

Bratislava, Slovensko

Byt o ploše 110 m² prošel náročnou rekonstrukcí tak, aby vyhověl potřebám pětičlenné rodiny. Vzhledem k historické lokalitě jsme bytu chtěli vrátit jeho původní charakter, který podtrhuje vysoký standard bydlení. Výsledná podoba v sobě kombinuje historizující prvky s moderním designem.

 

Discover

Majitelé bratislavského bytu tráví většinu roku na cestách. Od nového bydlení proto očekávají, že se stane základnou pro jejich kosmopolitní způsob života, odkud mohou vyrážet do celého světa. Investor neměl v úmyslu dělat kompromisy, čekal nás proto náročný úkol s členěním prostoru tak, abychom v interiéru promítli vše, co si klient přál. Dostatek úložných prostor v každé části bytu, krb, dva dětské pokoje, ložnice s walk-in šatnou, technická místnost a v neposlední řadě také tři koupelny.

 

 

Design

Kultivované zákoutí architekti postavili na záměrném kontrastu jemné palety barev a výrazného křemene z Brazílie. Základ tvoří kombinace přírodního a tmavě mořeného dubu. V interiéru se objevují materiály bohaté na struktury, texturu a profilaci. Tento základ tvoří nadčasovou kulisu pro designové doplňky a solitéry. Byt jsme rozdělil na denní a noční část, přičemž vstupní zónu představuje kuchyň se společenskou místností a přilehlou toaletou pro návštěvy. Středobod vstupní části zaujímá elegantní kuchyně s exotickým kamenem z Brazílie doplněná o vestavnou vinotéku. Soukromá, intimní část bytu je oddělená od té společenské, kde se nacházejí tři ložnice a dvě plnohodnotné koupelny. Obývací pokoj s ložnicemi propojuje chodba, jejíž stěnu lemují atypické vestavěné skříně, které rodina se třemi dětmi pro ukládání nezbytností ocení. 

 

 

Material Board

Deliver

Jedním z klientových požadavků byl důraz na technologie a chytrou domácnost. Autoři proto navrhli řešení, které zajistí komfort a ušetří čas i prostředky. Jedním z nich je topení a chlazení pomocí tepelného čerpadla, jehož rozvody vedené podél oken neovlivňují vzhled interiéru. Inteligentní, stmívatelná světla zase jednoduše vykouzlí atmosféru, kterou klient v danou chvíli preferuje. Ať už se jedná o komorní atmosféru v koupelně nebo podsvícení chodby díky nástěnným podlahovým světlům. Při odchodu z bytu pak stačí jeden klik na telefonu, díky čemuž se vypnou všechna světla v bytě. Vychytávkou jsou také motorické závěsy, které lze zatáhnout pouze pohybem ruky nebo v aplikaci nastavit čas otevření, a mít tak příjemnější ranní vstávání. 

 

Informace k projektu

  • Klient

    Soukromý klient

  • Rok

    2021

  • Poloha

    Bratislava, Slovensko

  • Velikost

    110 m² / 4+kk

  • Foto

    Matej Hakár

  • Autoři

    Ján Antal

  • Spoluautoři

    Martin Pavlíček
    David Cháľ

    Kontakt

    Svěřte nám váš projekt